El Maestro Gitaarles in Zwolle AA-landen
Gitaarles in Zwolle Aa-landen

 

Laatste nieuws:

Kom ook lekker gitaar spelen bij El Maestro Gitaarles! Wil je eerst een les uitproberen? Dat kan met een gratis en vrijblijvende proefles! Bel 06- 216 217 81 om direct een afspraak te maken.

Er zijn weer nieuwe liedjes om te oefenen, zoals "The way I loved you" van Taylor Swift, "Rhiannon" van Fleetwood Mac, het nieuwe nummer "Now and then" van de Beatles en nog veel meer!

   
Over de lessen

El Maestro Gitaarles staat voor gitaarles op maat. In de lessen wordt stap voor stap gewerkt aan vaardigheden en muzikaliteit. Omdat plezier in het muziek maken hierbij voorop staat, moedig ik leerlingen aan om ook zelf muziek te kiezen die ze willen spelen. Deze muziek pas ik zoveel mogelijk aan het niveau van de leerling aan. Dat is een van manieren waarop ik de gitaarlessen 'op maat' maak. Een andere manier is dat ik, ter aanvulling op de lesmethodes, zelf lesmateriaal schrijf voor leerlingen. Het werkt vaak heel stimulerend voor de leerling als zijn of haar eigen naam boven een liedje staat!

Naast het bovenstaande besteed ik in de lessen ook aandacht aan voordracht: wat wil ik vertellen met deze muziek? Ik probeer leerlingen daarbij te inspireren door mijn ervaring als concertgitarist te gebruiken.

Om een idee te krijgen van de muziek die we kunnen spelen kun je in de repertoirelijst kijken.

Wil je graag meezingen met de muziek die je op de gitaar kunt spelen? Dan kun je als leerling van El Maestro Gitaarles een korte stemtraining volgen bij Schuttevaer Stemtraining, bestaande uit 5 of 10 lessen.

Kinderen
Ik vind het belangrijk dat kinderen spelenderwijs de gitaar kunnen verkennen. Ik begin daarom niet meteen met het aanleren van het notenschrift. Eerst leer ik kinderen liedjes die ze kennen, zodat ze de liedjes die we spelen ook mee kunnen zingen. Om het (muzikale) gehoor van kinderen te ontwikkelen doe ik in de les vaak spelletjes met ze, zoals "Raad de snaar".
Als we wat verder zijn met de lessen introduceer ik het notenschrift. Ik help kinderen om zelf liedjes te maken, zodat ze snel vertrouwd raken met de noten op de balk. Mijn ervaring is dat dit zeer motiverend werkt. Ze zijn trots op hun eigen liedje en oefenen er goed op!

El Maestro Gitaarles biedt een korte beginnerscursus aan voor ouder en kind. In de cursus "String Together" leren ouder en kind samen muziek te maken.

Jongeren
We gaan aan de slag met muziek die jij mooi vindt en die jij graag wilt leren spelen. In de lessen werken we onder andere aan de ontwikkeling van je (muzikale) gehoor, zodat je na enige oefening zelf de nieuwste hits op gehoor kunt naspelen.
Natuurlijk gaan we ook muziek spelen die je nog niet kent en zul je, net als iedere topgitarist, ook oefeningen moeten spelen.
Misschien weet je nog niet zo goed welke muziek je mooi vindt. Dan laat ik je, naast de lesmethode, graag kennismaken met verschillende muziekstijlen, zoals klassiek, pop en Zuid-Amerikaans.

Als je het leuk vindt om zelf liedjes te schrijven of stukken te componeren, dan help ik je bij het vinden van je eigen weg hierin. Heb je de ambitie om een vakopleiding in de muziek te gaan volgen? Dan kan ik je helpen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de toelatingsexamens, zowel de praktische als de theoretische.

Volwassenen
El Maestro Gitaarles staat voor gitaarles op maat, dat betekent dat we de lessen inrichten aan de hand van wat je graag wilt leren. Dat kan natuurlijk heel algemeen de beginselen van het gitaarspelen zijn, of een bepaalde muziekstijl waar je van houdt en waarin je je als gitarist (verder) wilt ontwikkelen. We kunnen in de lessen echter ook aan een specifiek thema werken. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan liedbegeleiding voor leerkrachten, singer-songwriter, akkoordenspel of fingerpicking. Ik kan je ook helpen bij de voorbereiding op een vakopleiding in de muziek.

Naast de wekelijkse lessen biedt El Maestro Gitaarles ook een gerichte gitaarcursus aan voor iedereen die muziek wil maken met groepen kinderen. De cursus "Van Meester tot Maestro (... ook voor Juffen!)" is interessant voor bijvoorbeeld Pabostudenten, leerkrachten en groepsleiders.

Wil je meer informatie over de lessen of wil je een gratis proefles afspreken? Neem dan gerust contact op.

 

 
     

 

 

Op zoek naar een gitaarleraar in Zwolle Aa-landen? El Maestro Gitaarles!